ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a organizat întâlnirea stakeholderilor proiectului UpGradeSME

upgrade-sme-antet.png

Miercuri, 30 martie 2022, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener în cadrul proiectul UpGradeSME, a organizat online, prin intermediul aplicației Zoom, întâlnirea stakeholderilor locali interesați de îmbunătățirea instrumentelor de politică regionale/naționale în domeniul dezvoltării competitivității IMM-urilor.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui de cercetare-dezvoltare relevanți la nivelul regiunii Sud – Muntenia, dintre care amintim pe cei ai Camerelor de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Prahova și Teleorman, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare (INMA) București, dar și din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Participanților la eveniment le-au fost prezentate informații utile despre: stadiul actual al proiectului UpGradeSME, concluziile studiului privind impactul pandemiei COVID-19 asupra IMM-urilor și instrumentului de politică publică (POR AP2), modelul formularului de bune practici, precum și în ceea ce privește identificarea de bune practici relevante privind internaționalizarea IMM-urilor în era post-COVID-19. De asemenea, reprezentantul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a prezentat cele mai importante aspecte ale proiectului „RECREATE - Stimularea competitivității IMM-urilor din regiune ce activează în domeniul transportului”, din cadrul Programului Interreg Europe. Printre bunele practici descrise se numără promisiunea asamblării integrale, până în 2024, a unui elicopter ultraușor, dar și popularizarea unor mijloace de transport ecologice, propulsate cu hidrogen/gaz natural comprimat.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a aplicat în cadrul apelului 5 de proiecte al Programului Interreg Europe pentru finanțarea unor activități suplimentare dedicate analizării efectelor pandemiei COVID-19 în domeniul politicilor adresate prin proiectul „UpGradeSME - Îmbunătățirea instrumentelor de politici care sprijină inovarea în rândul IMM-urilor”. Astfel, a fost aprobată de către Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg Europe prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu 12 luni (1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022).

Mai multe detalii despre proiectul UpGradeSME puteți obține accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-upgradesme/static/912.

Alte știri ADR Muntenia