ADR Sud Muntenia

Regio modernizează infrastructura şcolară din Târgovişte

Joi, 9 mai a.c., Liviu-Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat alături de preşedintele Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan şi primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, la evenimentul de inaugurarea al proiectului „Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială Târgoviște”, finanţat prin Regio.

La eveniment au mai luat parte autorităţile publice locale, parlamentari, cadrele didactice şi elevii şcolii.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa în calitate de beneficiar al proiectului, a primit finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții destinată educație și formării, inclusiv formării profesionale. Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, a reprezentat obiectivul specific al apelului dedicat învățământului obligatoriu.

Investiția a presupus reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială Târgoviște. Peste 200 de persoane îşi vor derula activitatea în cele 31 de săli de clasă reabilitate, modernizate şi dotate în vederea derulării procesului educaţional în condiţii europene.

Durata de implementare a proiectului este de 82 de luni, iar bugetul investiției a are o valoare totală de aproape 8.7 milioane de lei, din care peste 7.3 milioane de lei a reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR. 

Alte știri ADR Muntenia