ADR Sud Muntenia

Ziua Europei sărbătorită la ADR Sud-Muntenia

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a sărbătorit „Ziua Europei” alături de elevii claselor a II-a din cadrul Colegiului „Carol I” şi elevii clasei a III-a ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, din municipiul Călăraşi. Evenimentul derulat la sediul central al Agenţiei, a avut ca scop prezentarea informaţiilor generale despre Uniunea Europeană, pe înţelesul celor mici, şi promovarea proiectelor realizate cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile. În deschidere, directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Muşat, a mulţumit participanţilor pentru implicare şi le-a vorbit elevilor despre Uniunea Europeană şi importanţa pe care o are pentru noi: „Vă mulţumesc că aţi ales să fiţi prezenţi la acest eveniment de mare însemnătate ale acestei construcţii, numite Uniunea Europeană, care astăzi sărbătoreşte 74 de ani. Vreau să felicit cadrele didactice şi elevii, pentru implicarea şi interesul pe care l-aţi acordaţi acestui domeniu atât de important. Astăzi, prin prezentarea rezultatelor obţinute în urma derulării proiectelor finanţate cu fondurilor europene şi promovarea programele europene care sprijină dezvoltarea comunităţilor locale, demonstrăm, prin puterea exemplului, necesitatea apartenenţei noastre la Uniunea Europeană.”

Pe parcursul evenimentului, elevii, organizaţi pe echipe, au avut de rezolvat un puzzle cu capitalele ţărilor membre al Uniunii Europene şi au desenat planşe, în urma vizionării slide-urilor de prezentare a mai multor proiecte realizate la nivelul municipiul Călăraşi.

La finalul acţiunii, elevii şi cadrele didactice au primit, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în acest eveniment, premii şi diplome de participare din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.

Ziua Europei este un prilej de reflecție asupra valorilor și realizărilor UE și încurajează solidaritatea și colaborarea între statele membre. Este un moment de celebrare a diversității culturale și lingvistice din cadrul UE și de subliniere a importanței păcii și a reconcilierii între națiuni.

Alte știri ADR Muntenia