ADR Sud Muntenia

Prima întâlnire din 2021 organizată în cadrul proiectului SHREC pe tema energiilor regenerabile

Joi, 21 ianuarie, reprezentanții ADR Sud Muntenia au participat, în cadrul proiectului SHREC “Utilizarea energiilor regenerabile pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, la seminarul „Politici energetice și proiecte inovatoare”, organizat în sistem on-line de reprezentanții Regiunii Piemonte, Italia. Evenimentul a reunit partenerii proiectului SHREC, actori importanți din sectorul energetic, ai mediului de afaceri, ai autorităților publice locale și naționale precum și ai mediului academic din țările partenere.

Seminarul a fost unul interactiv, conceput în jurul a opt prezentări susținute de către parteneri și reprezentanți ai mediului academic din regiunea Piemonte. Participanții au avut oportunitatea de a afla, printre altele, noi informații și exemple de bună practică referitoare la sistemul integrat de încălzire urbană din Torino, comunități energetice și contracte de performanță energetică, scheme de finanțare pentru încurajarea utilizării surselor de energie regenerabilă, modele de afaceri pentru modernizarea clădirilor și inițiative de biomasă.

Proiectul SHREC este implementat de ADR Sud Muntenia în calitate de partener. Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți politicile regionale și naționale, cu scopul de a crește ponderea energiei obținute din surse regenerabile în mixul global de energie și de a încuraja și facilita producerea și utilizarea surselor regenerabile de către întreprinderi, comunități și gospodării care țintesc spre un viitor cu un consum de energie mai scăzut în emisii de carbon. Proiectul este implementat de către un consorțiu format din opt parteneri din Olanda, Slovacia, Lituania, România, Italia, Spania, Franța și Suedia, al cărui Coordonator este Universitatea de Științe Aplicate Hanze din Olanda. Mai multe detalii cu privire la proiect gasiți accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-shrec/static/1236.

Alte știri ADR Muntenia