ADR Sud Muntenia

Conferința de Lansare a Proiectului Danube4SEecosystem și prima întâlnire a comitetului de coordonare a proiectului

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia va organiza, în calitate de lider de proiect, luni, 22 aprilie 2024, la Sinaia, Conferința de Lansare a Proiectului Danube4Seecosystem: „Consolidarea dezvoltării Economiei Sociale prin implicarea Autorităților Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării”, finanțat prin Programul pentru Regiunea Dunării, Axa Prioritară 3 – O regiune a Dunării mai socială, Obiectiv Specific 3.1 – O piață a muncii accesibilă, incluzivă și eficientă. În cadrul apelului 1, ADR Sud-Muntenia este singura organizație din România care a primit finanțare pentru coordonarea unui proiect.

Evenimentul va reuni consorțiul proiectului- zece parteneri din nouă țări, părțile interesate, reprezentanți ai Secretariatului Comun din Ungaria și ai Agenției Naționale a Programului pentru Regiunea Dunării, ai autorităților publice locale, mediului academic și ai antreprenoriatului social. Astfel, prin intermediul prezentărilor și a discuțiilor tip panel, se va realiza un schimb de experiență interactiv în domeniile ce vizează dezvoltarea politicilor publice la nivel local pentru susținerea ecosistemului întreprinderilor sociale din regiunea Dunării, creșterea rezilienței, cunoștințelor de management al inovării și abilităților ecosistemului întreprinderilor sociale din regiunea Dunării, promovarea cooperării și coordonării transnaționale a întreprinderilor sociale cu ecosistemul lor.

De asemenea, conferința va constitui o bună oportunitate de a discuta și de a crea sinergii cu alte proiecte și cu alți parteneri din regiunea Dunării.

Agenda va fi continuată în perioada 22-23 aprilie, prin reuniunea consorțiului proiectului Danube4SEecosystem cu ocazia primei întâlniri a comitetului de coordonare, discutând aspecte legate de implementarea activităților și rezultatele vizate.

Obiectivul principal al proiectului Danube4SEecosystem este de a dezvolta politicile publice la nivel local pentru susținerea ecosistemului de întreprinderi sociale din regiunea Dunării.

Obiective specifice:

  • Dezvoltarea politicilor publice la nivel local pentru susținerea ecosistemului întreprinderilor sociale din regiunea Dunării.
  • Creșterea rezilienței, cunoștințelor de management al inovării și abilităților ecosistemului întreprinderilor sociale din regiunea Dunării.
  • Promovarea cooperării și coordonării transnaționale a întreprinderilor sociale cu ecosistemul lor.

Perioada de implementare a proiectului: 01 ianuarie 2024- 30 iunie 2026

Bugetul total al proiectului: 1.883.344,50 euro

Mai multe detalii cu privire la proiect gasiți pe site-ul Agenției, la adresa: https://www.adrmuntenia.ro/danube4seecosystem/static/1858

Alte știri ADR Muntenia