ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, la cea de-a treia întâlnire transnațională a Proiectului TIMS

În perioada 3-4 aprilie 2023, Monica Măgureanu, șef Serviciu Proiecte și Relații Internaționale, a participat în calitate de reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, la cea de-a treia întâlnire transnațională a Proiectului TIMS, care a avut loc la Atena, Grecia.

În cadrul reuniunii de lucru, la care au fost prezenți managerii de proiect ai partenerilor din proiect, au fost discutate detalii cu privire la raportările financiare și tehnice, stadiul realizării rezultatelor proiectului precum și activitățile ce urmează a fi implementate în perioada următoare. Printre realizările cele mai importante de la începutul implementării se numără elaborarea unui instrument de audit al inovării bazat pe standardul ISO 56000. Acesta a fost realizat de parteneri, urmând a fi testat în cadrul companiilor care doresc să extindă sistemul de management al calității existent la sistemul de management al inovării, pentru lansarea unei strategiei competitive care să sprijine reziliența și competitivitatea acestora.

Instrumentul TIMS de autoevaluare pentru inovare, va oferi o viziune completă pentru leadership și inovare prin includerea managementului, a abilităților interpersonale și reflexive, care vor fi apoi aplicate în dezvoltarea unui modus operandi inovator în IMM-urile europene pe baza standardelor din seria ISO 56000 pentru Managementul Inovării.

Ulterior, partenerii TIMS vor dezvolta o curricula de instruire bazată pe standardele ISO dedicată IMM-urilor, furnizorilor de formare profesională precum și persoanelor care doresc să își îmbunătățească abilitățile în managementul inovării. Modulele din cadrul cursului vor fi:

  • ISO 56002 – Sistem de management al inovației
  • ISO 56003 – Instrumente și metode pentru parteneriate de inovare
  • ISO 56004 – Evaluarea managementului inovării
  • ISO 56005 – Managementul proprietății intelectuale
  • ISO 56006 – Managementul inteligenței strategice
  • ISO 56007 – Instrumente și metode pentru managementul ideilor

Proiectul TIMS - Instruire în Sistemul de Management al Inovării pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor, este finanțat în cadrul programului Erasmus+, tipul de activitate - KA220-VET- Parteneriate de cooperare în educația și formarea profesională. Mai multe detalii privind proiectul TIMS puteți afla la adresa: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-tims/static/1672.

Alte știri ADR Muntenia