ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, la seminarul interregional organizat în Groningen, de Alianța Provinciilor Nordice - Olanda, în cadrul proiectului ClusterFY


 

În perioada 12-14 septembrie 2022, un reprezentant al ADR Sud Muntenia împreună cu un stakeholder din partea Consiliului Județean Ialomița au participat, în cadrul proiectului ClusterFY - „Stimularea colaborarii inter-regionale a clusterelor și integrarea în lanțurile valorice internaționale”, la seminarul interregional organizat în Groningen de Alianța Provinciilor Nordice, Olanda. Evenimentul a reunit partenerii proiectului ClusterFY, actori importanți interesați de revizuirea politicilor pentru clustere, ai mediului de afaceri, ai autorităților publice locale și naționale, precum și ai mediului academic din țările partenere.

Evenimentul a fost structurat în două sesiuni plenare, prima concentrându-se pe prezentarea a două bune practici din Suedia și Olanda, din cadrul programului REACT-EU- Asistența de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei, lansat de către Comisia Europeană, ca urmare a pandemiei de coronavirus. În a doua parte a zilei a fost expus planul de implementare a centrelor de inovare digitală (EDIHs) în regiunea Olanda de Nord, iar participanții s-au implicat activ, împărtășind experiența regională cu privire la cooperarea dintre clustere și aceste centre. Seminarul interregional s-a încheiat cu ședința de consorțiu a proiectului, prezentându-se principalele rezultate obținute pe parcursul celor 6 ani de implementare.

Proiectul ClusterFY – „Stimularea colaborarii inter-regionale a clusterelor și integrarea în lanțurile valorice internaționale” are ca obiectiv principal îmbunătățirea instrumentelor de politică regionale sau naționale care urmăresc intensificarea proceselor de clusterizare, în special în sectoarele legate de tehnologiile generice esențiale (KET), precum și stimularea cooperării interregionale între/printre clustere și rețelele de afaceri și încurajarea integrării acestora în lanțurile valorice inovative.

Mai multe detalii cu privire la proiect gasiți accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-clusterfy/static/952, precum și pe site-ul proiectului–link: https://www.interregeurope.eu/clusterfy/.

Alte știri ADR Muntenia