ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, la evenimentul final al proiectului DepoSIT

Miercuri, 26 ianuarie 2022, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat online, prin intermediul platformei ZOOM, la evenimentul final al proiectului DepoSIT, Conferința de Inovație Socială.

În timpul întâlnirii au fost dezbătute rezultatele obținute în cadrul proiectului și concluziile ca urmare a participării IMM-urilor inovatoare la testarea Instrumentului European pentru Auditul Inovării, cu accent pe inovarea socială. Au mai fost dezbătute subiecte precum „Inovare socială și economie socială la nivel european” și „Experimentarea politicilor în contextul inovației sociale”.

În cadrul sesiunii „Experiențe și lecții învățate” au participat reprezentanți ai companiilor care au fost implicate în testarea instrumentului de audit de inovare din fiecare țară parteneră. În cadrul sesiunii, aceștia și-au expus punctul de vedere cu privire la Instrumentul de audit pe care au avut ocazia să-l testeze, ce anume au învățat în urma acestei experiențe și cum le-a influențat activitatea companiei.

La finalul evenimentului au avut loc trei sesiuni paralele interactive, la care au participat atât reprezentanți ai companiilor implicate în proiect, partenerii proiectului, precum și agenții de inovare, fiind dezbătute temele: „Sinergii de inovare socială: Cum se creează oportunități de a duce mai departe inovația socială în domeniul antreprenorial”; „Întreprinderi sociale în pandemia COVID-19 – unul pentru toți si toți pentru unul?”; „Oportunități de servicii conexe la potențialul de inovare socială și sprijinul pentru afaceri”.

ADR Sud Muntenia implementează, în calitate de partener, proiectul „Dezvoltarea și testarea Instrumentului European pentru Auditul Inovării, cu accent pe inovare socială” – DepoSIT, finanțat în cadrul Programului Horizon 2020 – INNOSUP, apelul: „Sprijinirea IMM-urilor în Inovare”.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe următoarele link-uri:

Alte știri ADR Muntenia