ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia – inițiative privind revizuirea politicilor pentru clustere și diseminarea Proiectului ClusterFY

antet-clusterfy-835x114px_0.png

În data de 3 decembrie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener în proiectul ClusterFY, a organizat la sediul Bibliotecii Centrale a Universității Politehnice București cea de-a VI-a întâlnire a stakeholderilor interesați de revizuirea politicilor privind clusterele și un eveniment de diseminare.

În cadrul evenimentului ce a reunit reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, ai autorităților publice, ai clusterelor și ai companiilor inovative, au fost prezentate pe larg concluziile celui de-al VIII-lea seminar interregional al proiectului ClusterFY, organizat în Kosice, Slovacia în perioada 14-16 octombrie 2019, precum și activitățile de monitorizare ce urmează a fi implementate.

De asemenea, au mai fost avute în vedere aspecte precum Planul de acțiune și bunele practici valorificate în elaborarea acestuia, provocările depășite de clusterele din regiunea noastră și, nu în ultimul rând, acțiuni realizate sau pe cale a fi implementate. Totodată, au fost evidențiate principalele recomandări de politică ale proiectului și a fost subliniată importanța adoptării acestora de către Comisia Europeană pentru toate clusterele europene. În acest context, a fost prezentată viziunea privind următoarea perioadă de programare 2021-2027, de la nivel european și național.

Proiectul ClusterFY - Stimularea colaborarii interregionale a clusterelor şi integrarea în lanţurile valorice internaţionale” este finanţat în cadrul celui de-al doilea apel al Programului INTERREG Europe și își propune îmbunătățirea instrumentelor de politică regionale sau naţionale care urmăresc intensificarea proceselor de clusterizare, în special în sectoarele legate de tehnologiile generice esențiale (KET), stimularea cooperării interregionale între/printre clustere şi rețelele de afaceri şi încurajarea integrării acestora în lanțurile valorice inovative.

Mai multe detalii despre implementarea ClusterFY aflați de pe website-ul Agenției, secțiunea Proiecte– link: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-clusterfy/static/952, precum și pe site-ul proiectului–link: https://www.interregeurope.eu/clusterfy/.

Alte știri ADR Muntenia