Astăzi, 20 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a primit vizita unui grup de studenţi, îndrumat de doamna profesor Denisa Jilăveanu, de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.
Cu această ocazie, directorul adjunct Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, le-a prezentat celor aproximativ 20 de studenţi din anul terminal, informaţii despre Agenţia şi activităţile pe care le realizează în vederea dezvoltării durabile a regiunii noastre, prin implementarea programelor operaţionale Regio şi POS CCE, precum şi despre oportunităţile profesionale pe care le au studenţii prin programul pe care ADR Sud Muntenia îl desfăşoară exclusiv pentru tinerii interesaţi să lucreze în vacanţa de vară, alături de noi, într-un mediu de lucru performant.
Totodată, cu acest prilej, directorul adjunct Organism Intermediar pentru POR, Mariana Vişan, le-a oferit detalii studenţilor Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală despre Programul Operaţional Regional, sursele de finanţare nerambursabilă oferite de către Uniunea Europeană şi, de asemenea, le-a prezentat câteva exemple de proiecte de succes ce s-au implementat în municipiul Călăraşi cu ajutorul fondurilor Regio.
Vizita organizată la sediul Agenţiei a avut loc în contextul deschiderii noului an universitar 2014 – 2015, cu scopul de a promova activitatea ADR Sud Muntenia şi de a impulsiona interesul tinerilor pentru oportunităţile oferite de finanţările europene, atât de importante pentru o dezvoltare regională echilibrată.
Vom fi vârful de lance al Regiunii Sud Muntenia, o zona prosperă, cu o puternică identitate în România şi în Europa, în care vor trăi demn cei peste 3,5 milioane de locuitori ai săi.
Misiunea noastră consta în stimularea dezvoltării sociale si economice, echilibrate si durabile a Regiunii, prin elaborarea şi implementarea de strategii şi programe, atragerea de investiţii si promovarea Regiunii pe plan intern si extern.
Cheia reuşitei noastre este acţiunea în parteneriat cu administraţiile publice locale, societatea civila si mediul de afaceri.
Agenţia oferă comunităţii posibilitatea de a-si construi si afirma identitatea europeana, beneficiarilor servicii de cea mai buna calitate si personalului un mediu de lucru care sa îi aducă satisfacţii personale.
Capitalul nostru cel mai important îl reprezintă angajaţii Agenţiei, tineri, entuziaşti, competenţi, loiali, capabili sa asimileze noul. Ei vor face posibila punerea în aplicare a misiunii declarate.