ADR Sud Muntenia

Sediul ADR Sud Muntenia - Corp B, aproape de finalizare!

Marți, 17 august a.c., conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, stadiul construcției sediului ADR Sud Muntenia – corp B.

Determinată de supraaglomerarea spațiului existent, de volumul mare al documentelor ce se impun a fi arhivate precum și de perioada de depozitare a acestora, realizarea clădirii va conduce la obținerea de noi spații: două arhive, 19 birouri, două săli de ședință, zone comune și tehnice, reprezentând o suprafață desfășurată de 1953,95 metri pătrați. În același timp, noua calitate de Autoritate de Management a POR Sud Muntenia 2021-2027 va conduce la creșterea capacității instituționale a Agenției și implicit la suplimentarea numărului personalului angajat, clădirea Corpului B venind în sprijinul desfășurării optime a activităților instituției.

Directorul general al Agenției, Liviu Mușat, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect într-o perioadă dificilă, determinată de pandemie și de variații ale prețurilor materialelor de construcții.

Contractul de execuție, în valoare de 7.655.262,96 lei, inclusiv TVA, și finanțat exclusiv din bugetul propriu al Agenției, a avut o durată de 12 luni, cu o scurtă suspendare cauzată de criza sanitară, lucrările fiind finalizate pe 9 aprilie 2021, a informat directorul Direcției Economice, Mirela Tache.

La sfârșitul lunii august se estimează semnarea procesului - verbal de recepție al lucrărilor. Menționăm că procedura de achiziție a fost realizată în anul 2019 și a avut o durată de trei luni, fiind realizată prin procedură simplificată. Adiacent clădirii vor fi realizate 400 m2 de alei carosabile, 165 m2 de alei pietonale și 90 m2 de spații verzi.

Alte știri ADR Muntenia