ADR Sud Muntenia

Sărbătoare la Târgoviște, de Zilele Cetății

Joi, 8 septembrie a.c., Daniela Traian, directorul Direcției Dezvoltare și Comunicare din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a participat la deschiderea evenimentului „Zilele Cetății Târgoviște 2022”.  
În fiecare an, în preajma marii sărbători ortodoxe Nașterea Maicii Domnului, marcată pe data de 8 septembrie, municipiul Târgoviște este în sărbătoare. Ediția 2022 a Zilelor Cetății Târgoviște, organizată de Primăria Municipiului Târgoviște a debutat cu slujba religioasă oficiată la catedrala Mitropolitană din Târgoviște, urmată de procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște pe traseul Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea  Domnească Târgoviște. De asemenea, un alt moment important a fost ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște ce a avut loc la Complexul Muzeal Curtea Domnească, zona ruinelor edificiilor istorice.
Este sărbătoarea comunității, sărbătoarea tuturor celor pentru care Târgoviște înseamnă CASĂ, înseamnă FAMILIE, înseamnă PRIETENI, înseamnă un mediu prietenos, generos, potrivit nevoilor, trebuințelor și speranțelor lor”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște în cadrul ședinței. Așadar, în perioada 8-11 septembrie, în Cetatea de scaun a vechilor voievozi, pentru târgovișteni dar și pentru turiștii care vizitează orașul în această perioadă, au fost pregătite evenimente și activități dintre cele mai diverse: Târgul negustorilor, expoziții de pictură, lansări de carte, recitaluri, spectacole muzicale și coregrafice precum și multe activități sportive și pentru copii.

DSC_0037_1.JPG
3_6.JPG
DSC_0022_3.JPG

Alte știri ADR Muntenia