ADR Sud Muntenia

S-a inaugurat Sucursala Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră de la Ruse

În data de 16 decembrie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, în calitate de preşedinte al Consiliului Director al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Călăraşi, a participat la evenimentul de inaugurare a sediului sucursalei din Ruse a BRCT Călăraşi pentru Graniţa România – Bulgaria.

Noul birou va asigura sprijinirea potenţialilor beneficiari de fonduri nerambursabile şi a beneficiarilor Programului de Cooperare Transfrontalieră, pentru dezvoltarea durabilă a mediului socio-economic din zona de frontieră a Bulgariei cu România.

În deschiderea evenimentului, directorul Liviu Muşat a declarat următoarele:
„Sunt deosebit de bucuros că particip la această reuniune de final de an 2014, care marchează astăzi un moment important pentru toţi factorii implicaţi în implementarea Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria. Decizia de înfiinţare a filialei la Ruse a Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră pentru Graniţa România – Bulgaria se datorează determinării cu care Biroul de la Călăraşi doreşte să se implice în identificarea unui număr şi mai mare de proiecte pentru partenerii bulgari şi în acordarea acestora a unor şanse din ce în ce mai mari de a obţine finanţare europeană nerambursabilă. Aşa cum ne-am luat angajamentul la jumătatea acestui an, iată că astăzi, graţie sprijinului acordat de administraţia districtuală de la Ruse, suntem în măsură să inaugurăm acest sediu şi sunt convins că îşi va aduce o contribuţie importantă la propulsarea cât mai multor proiecte din Bulgaria către Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014 – 2020.”
La acest eveniment au participat autorităţi publice locale din România şi Bulgaria, beneficiari din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, precum şi reprezentanţi mass-media din Călăraşi şi Ruse.
Mai multe detalii despre acest eveniment, precum şi informaţii referitoare la Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013 găsiţi pe pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

Alte știri ADR Muntenia