ADR Sud Muntenia

Reprezentanții ADR Sud Muntenia, participanți la instruirea privind punerea în practică a noii viziuni EEN

een-antet_0.jpg

În perioada 12 - 13 decembrie, reprezentații Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, coordonator al consorțiului proiectului PROSME, au participat la Timișoara la cursul de instruire organizat în cadrul Enterprise Europe Network. Evenimentul a avut scopul de a prezenta noua viziune a rețelei începând cu anul 2019, privind îmbunătățirea abilităților consultanților EEN, pentru a crește impactul pe care serviciile oferite de aceștia îl au asupra IMM-urilor. Sesiunea de training a fost organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, coordonator al proiectului Ro-Boost.

La acest eveniment au participat consultanți EEN din Belgia, Scoția, Spania, Slovenia, Olanda, Marea Britanie, Grecia și România, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din regiunea Vest. Sesiunea de instruire a fost una interactivă fiind moderată de Edward Kellow, facilitator și instructor în leadership și în dezvoltarea de strategii. În prima zi au fost organizate grupuri de lucru interactive, participanții fiind puși în postura de consultant, beneficiar și observator. Totodată au fost prezentate studii de caz care au arătat cum ar trebui să fie implementată noua viziune EEN. Ulterior, întâlnirea a continuat cu un workshop în cadrul căruia antreprenorii din regiunea Vest și-au prezentat afacerile precum și provocările cu care se confruntă.

De asemenea, cursanții au participat la Evenimentul regional de inovare – INNOMATCH 2018, unde au fost prezentate ultimele trenduri în materie de inovare pornind de la dezvoltarea tehnologiei 5G, până la soluții de cablare în domeniul automotive.

Reamintim că proiectul PROSME, care găzduiește Rețeaua Enterprise Europe (EEN) are ca obiectiv sprijinirea dezvoltării întreprinderilor competitive pe plan internațional şi stimularea capacității de inovare a IMM-urilor europene, promovând politicile şi programele Uniunii Europene, creând o legătură între IMM-uri şi elaborarea acestor politici.

Mai multe detalii despre Enterprise Europe Network puteți obține de pe site-urile www.adrmuntenia.ro, http://www.prosme.ro/, http://een-romania.ro/.

een-subsol_0.jpg

Alte știri ADR Muntenia