ADR Sud Muntenia

Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia si-a desemnat reprezentantii in organismele care coordoneaza utilizarea fondurilor stucturale

In cadrul sedintei Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia desfasurata in data de 22 ianuarie 2008, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din municipiul Slobozia au fost desemnati reprezentantii regiunii de dezvoltare in cadrul Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional 2007-2013. Acestia sunt:

 A. Membri titulari:

-         Vasile Silvian Ciuperca- Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala si al Consiliului Judetean Ialomita;

-      Doru Bondila: reprezentantul mediului de afaceri din Regiunea Sud Muntenia

B. Membri supleanti:

-       Gheorghe Ana: Presedintele Consiliului Judetean Dambovita;         

-        Marius Petrescu: reprezentantul mediului academic din Regiunea Sud Muntenia
Comitetul de Monitorizare al P.O.R. are rolul de a asigura eficacitatea si calitatea implementării Programului Operaţional Regional, program prin intermediul caruia Regiunea Sud Muntenia va beneficia de aproximativ 630 milioane de euro, pana in anul 2013.
Totodata, au fost desemnati reprezentantii Regiunii Sud Muntenia in cadrul Comitetului Comun de Monitorizare a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013. Acestia sunt:

A. Membri titulari:

-        Victor Boiangiu - Vicepresedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala si Presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu;

-        Liviu Nicolae Dragnea - Presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

B. Membri supleanti:

-        Raducu Filipescu - Presedintele Consiliului Judetean Calarasi;

-        Nicolae Dragu - Primarul Municipiului Calarasi.
 Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013  sprijina dezvoltarea zonelor de granita eligibile, atat din Romania, cat si din Bulgaria. El urmareste sa creeze o „punte” intre cele doua tari, cu scopul de a sprijini regiunile de granita in rezolvarea problemelor similare de dezvoltare, prin colaborare si promovarea unor solutii comune, avand alocate aproximativ 260 de milioane de euro.         
            De asemenea, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au aprobat raportul de activitate pe primele noua luni ale anului 2007, organigrama, statul de functii si bugetul de venituri si cheltuieli al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia pentru anul 2008.

 

 

Alte știri ADR Muntenia