ADR Sud Muntenia

PTJ: S-a deschis apelul de proiecte dedicat IMM-urilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă (PTJ), a deschis pe 20 decembrie, primul apel de proiecte dedicat Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM). Sunt eligibile IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova, Mureș, precum și cele din aria de implementare a Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată (ADTI) Valea Jiului. În cadrul apelurilor vor fi finanțate proiecte pentru dezvoltarea investițiilor productive în IMM-uri și care vor sprijini creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă.

Cererile de finanțare pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+, în perioada  20 decembrie 2023 – 20 martie 2024. IMM-urile din județul Prahova vor dispune de o alocare orientativă de aproximativ 104.525.370 de euro (fonduri UE + cofinanțare de la bugetul de stat).

Valoarea finanțării nerambursabile ce poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 euro și maximum 8.000.000 euro (valoarea cumulate a celor două tipuri de ajutoare cumulate).

Solicitanții care doresc să depună proiecte în cadrul acestor apeluri trebuie să îndeplineasă următoarele condiții:

  • să fie societăți constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile, cu modificările și completările ulterioare sau în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu prevederile schemei de măsuri de ajutor aplicabile.
  • să se încadreze în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii, în sensul prevederilor art. 4, alin. (1) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu prevederile Anexei I Definiția IMM la Regulamentul (UE) nr. 651/2014 de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat, cu modificările si completările ulterioare, atât la data solicitării finanțării, cât și la data acordării finanțării.

De asemenea, solicitanții trebuie să respecte cumulativ toate criteriile de eligibilitate specifice menționate în cadrul Ghidului solicitantului cu modificările și completările ulterioare, document care este publicat aici: https://www.adrmuntenia.ro/apeluri-ptj/static/1781

 În perioada de pregătire, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia în calitate de Organism Intermediar PTJ 2021-2027, a organizat în colaborare cu membrii grupului județean de coordonarea tranziției la neutralitatea climatică, evenimente de prezentare a apelului de proiecte.

Alte știri ADR Muntenia