ADR Sud Muntenia

PTJ: 12,73 milioane euro pentru ocupare, reconversie profesională și actualizare de competențe

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027, a lansat în consultare publică ghidul solicitantului pentru acțiunea „Sprijinirea tranziției forței de muncă” – componenta „Sprijin pentru adaptarea la schimbare a lucrătorilor, întreprinderilor și antreprenorilor”.

Apelul de proiecte „Sprijinirea capacității AJOFM și măsuri active de ocupare, reconversie profesională și actualizare de competențe” are ca solicitant eligibil unic Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Prahova. Alocarea financiară nerambursabilă este de 12,73 milioane euro.

AJOFM Prahova va realiza toate demersurile necesare pentru a prioritiza la finanțare măsurile de sprijin pentru persoanele care fac parte din următoarele categorii:

• persoanele direct afectate de procesul de tranziție, respectiv pentru lucrătorii dintr-o industrie/ramură economică direct afectată de procesul de transformare în contextul procesului de tranziție justă în teritoriile vizate (întreg lanțul de producție, întreprinderile care își transformă procesul de producție pe domeniile verzi),

• tinerii cu vârsta de până la 29 ani,

• persoanele cu vârsta de peste 55 de ani,

• femei,

• persoanele care se încadrează în categoria lucrătorilor defavorizați, a celor extrem de defavorizați și a lucrătorilor cu handicap.

Perioada de consultare publică este de 15 zile lucrătoare, începând cu data de 8 noiembrie 2023, până la data de 29 noiembrie 2023.

Recomandările și comentariile pe marginea ghidului pot fi transmise la adresa de e-mail consultarepublica.ptj@mfe.gov.ro.

Mai multe informații despre ghid, puteți găsi pe site-ul ADR Sud-Muntenia, la secțiunea PTJ: https://www.adrmuntenia.ro/apeluri-ptj/static/1781#AJOFM sau pe site-ul MIPE: https://mfe.gov.ro/consultare-publica-ptj-ghidul-solicitantului-pentru-actiunea-sprijinirea-tranzitiei-fortei-de-munca-componenta-sprijin-pentru-adaptarea-la-schimbare-a-lucratorilor-int/

Alte știri ADR Muntenia