ADR Sud Muntenia

Primele documentații tehnice elaborate în cadrul Proiectului E.L.E.N.A., predate autorităților din regiunea Sud-Muntenia

Luni, 27 noiembrie 2023, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a avut loc predarea primelor documentații tehnice elaborate în cadrul Proiectului „Program de Investiții Eficiență Energetică pentru Clădiri Publice Sud-Muntenia”, finanțat de Banca Europeană de Investiții din E.L.E.N.A.. Livrabilele ce constau în expertiză tehnică, audit energetic, inclusiv certificat de performanță energetică și DALI, au ajuns la primii beneficiari din regiunea Sud-Muntenia. Astfel, Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia au intrat în posesia documentațiilor tehnice pentru șase obiective de investiții din municipiul Slobozia, respectiv:

  • Grădinița cu program prelungit „Junior”,
  • Grădinița cu program prelungit „Piticot”,
  • Școala Gimnazială nr. 3 – corp C1/A,
  • Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”,
  • Colegiul Național „Mihai Viteazul”,
  • Școala Gimnazială „Sf. Andrei”.

În următoarea etapa de implementare a Proiectului E.L.E.N.A., Primăria Municipiului Slobozia, beneficiarul final a documentației tehnice are obligația de a lansa pe site-ul www.e-licitație.ro procedurile de atribuire ale contractelor de proiectare și de execuție, în maxim 90 de zile de la data primirii de la ADR Sud-Muntenia, dar nu mai târziu de data finalizării Proiectului E.L.E.N.A..

Prin intermediul Proiectului „Program de Investiții Eficiență Energetică pentru Clădiri Publice Sud-Muntenia”, finanțat de Banca Europeană de Investiții din E.L.E.N.A., ADR Sud-Muntenia sprijină autoritățile publice locale din Regiunea Sud-Muntenia în vederea realizării documentațiilor tehnice pregătitoare pentru proiectele de eficiență energetică a clădirilor publice care urmează să fie finanțate în cadrul PR Sud-Muntenia 2021-2027.

ADR Sud-Muntenia va elabora 109 documentații tehnice pentru clădiri publice din șase județe ale regiunii de dezvoltare Sud - Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Prahova și Teleorman), pentru implementarea proiectelor de eficiență energetică a clădirilor publice.

Proiectul „Program de Investiții Eficiență Energetică pentru Clădiri Publice Sud-Muntenia” va fi implementat în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2024 și va avea o valoare totală de 2.278.000 de euro, din care contribuția instrumentului E.L.E.N.A. poate fi de maxim 90%.

Alte știri ADR Muntenia