ADR Sud Muntenia

Primăriile municipiilor Călăraşi şi Câmpina, premiate la Gala Smart City Industry Awards

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a premiat cele mai revoluționare inițiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilității și transformării digitale, în cadrul celei de-a 8-a ediții a Smart City Industry Awards. Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, autorități locale, lideri de afaceri și experți din diverse sectoare.

În total, 60 de proiecte au fost înscrise în competiție, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde de euro, reprezentând 1% din PIB-ul României, un record pentru Smart City Industry Awards.

Pentru regiunea Sud-Muntenia au fost acordate următoarele premii:

  • Digitalizarea și transformarea digitală (Digitalizarea serviciilor publice) – Primăria Municipiului Călărași, Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri simplificate pentru cetățeni la nivelul administrației publice a Municipiului Călărași
  • Dezvoltare urbană și infrastructură inovativă – Primăria Câmpina, Extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Câmpina

Municipiul Călăraşi: Digitalizarea primăriei Călărași s-a realizat prin implementarea sistemului integrat Avansis cu scopul de a dezvolta comunitatea și a deveni mai productivă, mai eficientă, organizată smart, mai transparentă în relația dintre primărie și cetățeni. Doar un exemplu, ca urmare a digitalizării s-a reușit creșterea veniturilor cu 26%. Digitalizarea permite automatizarea proceselor administrative, reducând birocrația și timpul necesar pentru furnizarea de servicii. De asemenea, facilitează comunicarea și interacțiunea între cetățeni și administrație, prin intermediul platformelor online și a serviciilor digitale. Această transformare aduce beneficii semnificative pentru toate părțile implicate. Cetățenii beneficiază de servicii mai rapide și mai ușor de accesat, în timp ce instituțiile publice devin mai transparente și mai eficiente în gestionarea resurselor și a informațiilor.

Municipiul Câmpina: Proiectul de transformare a centrului orașului Câmpina într-un acces pietonal este o idee îndrăzneață și inovatoare prin care se urmărește  schimbarea în mod semnificativ a felului în care oamenii interacționează cu orașul și unii cu alții. Acest proiect are numeroase avantaje, cum ar fi creșterea calității vieții, îmbunătățirea sănătății și a mediului, stimularea economiei locale și creșterea atractivității turistice a orașului. Prin urmare, se urmărește regenerarea urbană a orașului Câmpina prin investiții de tip integrat în soluții inteligente ce au ca scop redirecționarea circulației rutiere printr-un pasaj subteran și extinderea, modernizarea, și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului. Trebuie menționat că documentaţia tehnică pentru acest proiect de realizare a pasajului subteran a fost realizată în cadrul Proiectului „Sprijin la nivelul regiunii Sud Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură - 5D2”, în cadrul căruia, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este lider de parteneriat.

sc1.jpg
sc1_0.jpg
b_3.jpg

Alte știri ADR Muntenia