ADR Sud Muntenia

Premiile „Noul Bauhaus european”

Comisia Europeană a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru ediția 2024 a premiilor „Noul Bauhaus european” (NEB). În această ediției vor fi acordate în total 20 de premii cu valori cuprinse între 10.000 – 30.000 de euro. Premiile NEB recompensează și oferă vizibilitate proiectelor și conceptelor inovatoare dezvoltate de cetățenii europeni și din afara Europei și, pentru prima dată în acest an, vor fi așteptate și proiecte din Ucraina. La fel ca la ultimele două ediții, în 2024 se vor acorda premii pentru patru categorii consacrate bazate pe axele tematice de transformare care ghidează realizarea noului Bauhaus european:

  • reconectarea cu natura;
  • redobândirea sentimentului de apartenență;
  • prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie;
  • crearea unui ecosistem industrial circular și sprijinirea gândirii bazate pe ciclul de viață.

Premiile „Recunoașterea specială a eforturilor de reconstrucție și redresare ale Ucrainei” vor recunoaște proiectele și conceptele care contribuie la redresarea și reconstrucția Ucrainei, în conformitate cu valorile noului Bauhaus european. Un alt element nou din acest an este concentrarea asupra proiectelor și conceptelor din regiunile UE care se confruntă cu probleme socio-economice sau provocări în dubla tranziție digitală și verde. Premiile vor fi anunțate în cadrul Festivalului noului Bauhaus european, care va avea loc la Bruxelles în perioada 17-21 aprilie, în cadrul unei ceremonii de decernare a premiilor găzduite de Comisie. Festivalul va reuni persoane din medii diverse, într-o varietate de ateliere, activități și evenimente.

Solicitanții de toate naționalitățile și toate mediile sunt eligibili dacă conceptele și proiectele lor sunt puse în aplicare în UE, în Balcanii de Vest sau în Ucraina. Candidaturile ar trebui depuse prin intermediul platformei oficiale a premiilor „Noul Bauhaus european”. Candidaturile se pot înregistra până pe data de 10 noiembrie 2023, ora 19:00 CET și trebuie să fie depuse în limba engleză.

Alte știri ADR Muntenia