ADR Sud Muntenia

Peste 1.200 de comunicatori din întreaga Europă, prezenți la reuniunea grupului INFORM EU

ADR Sud Muntenia, reprezentată de Daniela Camelia Traian, directoarea Direcției de Dezvoltare și Comunicare, a participat la cea de-a doua reuniune a grupului de experți INFORM EU, organizată la Valetta (Malta), în perioada 23-25 mai 2022. La această întrunire au fost prezenți aproximativ 300 de comunicatori din întreagă Europă, la eveniment participând on-line peste 1.000 de persoane.

INFORM reprezintă rețeaua comunicatorilor din Uniunea Europene, ce are ca obiectiv principal creșterea vizibilității proiectelor cofinanțate de UE, prin împărtășirea experiențelor și bunelor practici în comunicare. Scopul final este creșterea nivelului de conștientizare în rândul publicului privind beneficiile politicii regionale.

Membrii rețelei INFORM lucrează în domeniul informării și publicității în cadrul instituțiilor care gestionează programele operaționale sau Secretariatelor Tehnice Comune din cadrul programelor europene de cooperare teritorială. Comunicatorii Politicii de coeziune de la nivelul statelor membre UE se întâlnesc de două ori pe an în cadrul grupului INFORM, coordonat de Direcția Generală REGIO. A doua întâlnire a comunicatorilor, din rețeaua INFORM EU, va avea loc în toamna acestui an, în Portugalia.

Întrucât 2022 este Anul european al tineretului, tema reuniunii a fost abordarea modalităților de comunicare cu tinerii europeni. Uniunea Europeană (UE) este conștientă de importanța bunăstării, dezvoltării și implicării tinerilor în societate. Astfel, anul acesta, UE se concentrează asupra tinerilor, obiectivul fiind includerea lor și a priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate tinerilor în întreaga UE.

Mai multe detalii despre evenimentul organizat în Malta puteți găsi aici: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/inform-network/23052022-hybrid

Alte știri ADR Muntenia