ADR Sud Muntenia

Patru proiecte din Regiunea Sud Muntenia vor primi finanţare din fonduri Phare!

Autorităţile publice locale din  patru oraşe ale regiunii Sud Muntenia vor primi finanţare prin intermediul  Schemei  de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu - finanţată din programul PHARE Coeziune Economică şi Socială  2006. Cei patru beneficiari sunt: Consiliul Local Amara ( judeţul Ialomiţa), Consiliul Local Câmpulung ( judeţul Argeş), Consiliul Local Mizil ( judeţul Prahova) şi Consiliul Local al Municipiului Feteşti ( judeţul Ialomiţa).

 

Schema  de investiţii  a fost lansată la nivelul regiunii Sud Muntenia pe 6 martie 2008. Potenţialii aplicanţi au avut la dispoziţie aproape două luni pentru întocmirea cererilor de finanţare. Termenul limită de depunere a fost 25 aprilie 2008. Până la acea dată au fost înregistrate  17 cereri de finanţare din care:  patru au fost recomandate spre finanţare, şapte au fost recomandate ca rezerve iar şase cereri au fost neselectate.

 

Beneficiarii fondurilor puteau fi autorităţile publice locale din localităţile cu maximum 50.000 de locuitori si care aveau  responsabilitati in domeniul gestionarii deşeurilor sau gospodăririi apelor şi a apelor uzate. Valoarea finanţării nerambursabile nu putea  depăşi 90% din valoarea totala a costurilor eligibile ale proiectului si trebuia sa se încadreze între următoarele praguri valorice: 100.000 Euro – suma minima si 1.000.000 Euro – suma maximă.
 Cele 4,5 milioane de Euro disponibile în regiunea Sud Muntenia, din  Programului Phare CES 2006,  reprezintă ultima schema de finanţare din fonduri de pre-aderare implementată cu ajutorul instituţiei noastre. De-a lungul celor nouă ani de activitate, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a contribuit la derularea de proiecte finanţate de Uniunea Europeană în valoare de 100 milioane de Euro”, a declarat Liviu Muşat, director Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Daniela Traian
Sef birou comunicare

Alte știri ADR Muntenia