ADR Sud Muntenia

Participarea ADR Sud-Muntenia la întrevederea privind extinderea termenelor necesare finalizării proiectelor prin POR 2014-2020

Joi, 18 mai a.c., Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat, la invitația președintelui Comisiei pentru afaceri europene, deputatul Ștefan Mușoiu, la o întrevedere cu președintele Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European (REGI), Younous Omarjee și europarlamentarul Rovana Plumb. Evenimentul a avut loc în Parlamentul României și a avut ca scop intensificarea dialogului cu instituțiile europene pentru optimizarea utilizării fondurilor UE, viitorul politicii de coeziune și instrumente-cheie ale dezvoltării regionale durabile.

România trebuie să absoarbă până la ultimul euro din fondurile europene disponibile, în principal pentru proiectele administrației locale și județene, dar și a celor de modernizare a căilor ferate şi a autostrăzilor, care înregistrează unele întârzieri în realizare şi implementare. De aceea, este necesară extinderea cu un an a termenelor necesare finalizării proiectelor prinse în exerciţiul financiar 2014-2020.

În acest sens, au fost propuse spre organizare, până la sfârșitul anului, dezbateri cu actorii relevanți din România și de la nivelul instituțiilor europene pentru creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor fondurilor din politica de coeziune, precum și pentru păstrarea intactă a acestor sume alocate, vitale dezvoltării uniforme.

Alte știri ADR Muntenia