ADR Sud Muntenia

Oportunități de finanțare din PTJ, prezentate mediului de afaceri din Mizil

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar (OI) pentru Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027, a organizat marți, 5 decembrie, un eveniment de prezentare a oportunităților de finanțare pentru IMM-uri. Evenimentul a avut loc la Seva Events din orașul Mizil, județul Prahova, începând cu ora 09:30. La întâlnire au participat peste 40 de persoane interesate de accesarea fondurilor europene nerambursabile disponibile prin PTJ.

Primul apel de proiecte al PTJ 2021-2027, ce vizează componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, din cadrul acțiunii „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”, a fost lansat la sfârșitul lunii octombrie 2023. Prin această componentă vor fi finanțate investițiile pentru dezvoltarea IMM-urilor în teritoriile administrative vizate de program (județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș). Alocarea financiară nerambursabilă pentru județul Prahova, aferentă acestui apel de proiecte, este 104,53 milioane de euro. Perioada de pregătire a proiectelor este 20 octombrie - 20 decembrie 2023, iar perioada de depunere a proiectelor: 20 decembrie 2023 - 20 martie 2024.

PTJ are ca obiectiv, în corelare cu strategiile de dezvoltare ale teritoriilor pentru perioada 2021 - 2027, sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului, în special a sectorului antreprenorial productiv mic și mijlociu, inclusiv a antreprenoriatului feminin, în vederea creșterii competitivității și capacității economiilor locale afectate de a genera locuri de muncă durabile, sigure și cu un nivel de salarizare atractiv.

Alte știri ADR Muntenia