ADR Sud Muntenia

Noul sediu al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, sfințit de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor

În data de 21 martie 2023, în postul Paștelui ortodox, corpul B al sediului Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a primit rânduiala binecuvântării clădirii, prin slujba de sfințire arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de un sobor de preoți. La invitația directorului general al ADR, Liviu Gabriel Mușat, la slujbă au mai participat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Marius Grigore Dulce, primarul municipiului Călărași și angajații Agenției de la sediul central.

Inaugurarea noului sediu al ADR, finanțat exclusiv din bugetul propriu al Agenției, a avut loc în data de 24 noiembrie 2022, odată cu lansarea Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Dobândirea noii calități de Autoritate de Management a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027 a determinat, implicit, suplimentarea numărului de colegi angrenați în noile activități. Implementarea viitorului Program și asumarea noilor responsabilități, ce ne onorează de altfel, au condus la creșterea capacității instituționale a Agenției, clădirea Corpului B venind în sprijinul desfășurării optime a activităților instituției. Așadar, o astfel de investiție era imperios necesară pentru descongestionarea activității.

Sfinţirea clădirii noi este ca un botez pentru om, un fel de încreştinare a locului, a spaţiului în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, pe lângă apa sfinţită cu care se stropeşte locul, s-a folosit şi ungerea cu untdelemn sfinţit, precum la copilul nou botezat ungerea cu Sfântul Mir. Este un act de mărturisire a dorinţei, a alegerii de a trăi cu Dumnezeu, sub stăpânirea şi Împărăţia Sa. Prin slujba de binecuvântare, clădirea cea nouă se așază sub oblăduirea lui Dumnezeu, sub paza şi binecuvântarea Lui. Slujba săvârşită de Preasfințitul Părinte a avut menirea de a alunga orice lucrare a forţelor răului și de a-i ocroti pe cei care își îndeplinesc sarcinile de serviciu în acest loc.

 

Alte știri ADR Muntenia