ADR Sud Muntenia

La Mulți Ani, România! 105 ani de la Marea Unire!

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a cinstit memoria eroilor care s-au jertfit pentru realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Pe data de 1 Decembrie 1918 a avut loc Adunarea de la Alba Iulia, în care s-a votat în unanimitate unirea regiunilor Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România.

În cadrul ceremonialului militar și religios organizat cu ocazia împlinirii a 105 ani de la Marea Unire, delegația ADR Sud-Muntenia, condusă de directorul general, Liviu Gabriel Mușat, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor călărășeni din al doilea război mondial, din municipiul Călărași, în semn de profund respect pentru sacrificiul celor care și-au jertfit viața pentru unirea tuturor românilor sub un singur steag.

Conform Constituției țării noastre din anul 1990, ziua de 1 decembrie devine Ziua Națională a României, amintind, an de an, de momentul în care românii, din toate provinciile, s-au unit în cuget și simțire sub oblăduirea unui singur stat național, România.

Alte știri ADR Muntenia