ADR Sud Muntenia

Întâlnirea stakeholderilor proiectului Social Green



Marți, 1 februarie 2022, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia a organizat o întâlnire de lucru pentru grupul actorilor interesați din cadrul proiectului Social Green. Evenimentul s-a desfășurat online, prin intermediul aplicației ZOOM, fiind deschisă de către Daniela Traian, directorul Direcției Dezvoltare și Comunicare din cadrul ADR Sud Muntenia, care a prezentat scopul și obiectivele întâlnirii.

În continuare, au fost prezentate activitățile suplimentare ale proiectului Social Green precum și concluziile focus-grup-ului anterior în cadrul căruia a fost elaborată prima parte a Analizei SWOT. Ulterior, au fost continuate discuțiile privind impactul COVID-19 asupra sectorului locuințelor sociale ecologice și a instrumentului de politică în vederea finalizării analizei. Printre principalele preocupări ale reprezentanților autorităților publice locale legate de problemele în implementarea proiectelor de reabilitare și eficiență energetică menționăm creșterea prețurilor la materialele de construcții pentru proiectele în derulare, finanțate din fonduri europene, deoarece autoritățile publice locale trebuie să susțină această majorare. Prin urmare, participanții au sugerat ca ajutorul financiar să vină și de la guvern, pentru a putea astfel implementa în continuare proiecte importante de dezvoltare pentru comunitate.

La finalul reuniunii a fost prezentată o bună practică din regiunea Extremadura, Spania, despre proiectul Rehabitat, care are ca obiectiv lupta împotriva sărăciei energetice, reducerea emisiilor de CO2, contribuirea la redresarea economică, generarea de locuri de muncă, creșterea ofertei de locuințe de închiriere la prețuri accesibile și încurajarea întoarcerii în zonele rurale.

Alte știri ADR Muntenia