ADR Sud Muntenia

Întâlnire de lucru privind oportunităţile de finanţare pentru reabilitarea Mănăstirii „Sfinții Voievozi”

antet-pr-sm-2021-2027-A4-landscape_0.png

Joi, 19 ianuarie 2023, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, prin directorul Cabinetului Directorului General, Andreea-Mirela Tache și Gabriela Călin, director Direcția Autoritatea de Management PR Sud-Muntenia 2021-2027, a participat, la invitația Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, la o întâlnire de lucru organizată în municipiul Slobozia, județul Ialomița.

La eveniment a fost prezent, ca delegat din partea Centrului Eparhial, Preacuviosul Părinte Rafail Mâț, Vicar Eparhial, primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare și deputatul Raluca Dumitrescu.

Având în vedere preocuparea constantă a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, de conservare și promovare a patrimoniului cultural, în parteneriat cu Primăria municipiului Slobozia, au organizat această întâlnire cu scopul identificării oportunităților de finanțare din Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, în vederea protejării conservării și valorificării durabile a Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Mănăstirea „Sfinții Voievozi” este cea mai veche mănăstire din estul Munteniei, ctitorie a Voievodului Matei Basarab, valoarea sa patrimonială și poziția geografică facând ca ansamblul arhitectural să fie un obiectiv turistic reprezentativ pentru zona județului Ialomița și Regiunea Sud-Muntenia.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este Autoritate de management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și va gestiona peste 1,5 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 este publicat pe site-ul Agenției, www.adrmuntenia.ro, în secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > PR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, link: https://www.adrmuntenia.ro/programul-regional-sudmuntenia-20212027/static/1295

 

Alte știri ADR Muntenia