ADR Sud Muntenia

Întâlnire de lucru privind oportunităţile de finanţare pentru femeile antreprenor din judeţul Argeş

În data de 27 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, va participa, la Piteşti, alături de doamna ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, şi deputata Simona Bucura-Oprescu, la întâlnirea de lucru destinată mediului privat din judeţul Argeş. 

Scopul organizării acestui eveniment este de a prezenta oportunităţile de finanţare pentru femeile antreprenor, precum şi Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea microîntreprinderilor. 

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 274/15.05.2013 şi ale Regulamentului (CE) nr. 1.998/2006, prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice, sub formă de sume nerambursabile, în proporţie de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro în cazul întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi. IMM-urile vor putea beneficia de ajutoare de minimis pentru realizarea de investiţii şi încurajarea participării active a acestora la redresarea economiei româneşti prin crearea de noi locuri de muncă. 

Prima sesiune de depunere a cererilor se va derula în perioada 16 august - 31 octombrie 2013, cu posibilitatea prelungirii, pentru emiterea acordurilor pentru finanţare, în limita bugetului alocat pentru aceasta.


Alte știri ADR Muntenia