ADR Sud Muntenia

Întâlnire de lucru privind descentralizarea și gestionarea Programelor Operaționale Regionale

mipe.jpeg

Marți, 6 iulie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat, împreună cu celelalte agenții și organizațiile reprezentative ale autorităților locale, la o ședință organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), pentru a agrea detaliile privind descentralizarea și gestionarea Programelor Operaționale Regionale.

MIPE continuă procesul de regionalizare, în cadrul întâlnirii fiind discutate soluții tehnice pentru a-l pune în practică, într-un mod cât mai simplu, și care să răspundă rigorilor Comisiei Europene și ale Autorității de Audit, astfel încât noul sistem să fie operaționalizat cât mai rapid și fără riscuri ulterioare.

Potrivit arhitecturii instituționale pentru perioada de programare   2021-2027, ar urma să fie realizat câte un Program Operațional Regional pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în locul unui singur Program la nivel național, așa cum a fost până acum.

Varianta de lucru nr. 2 a Programului Operațional Regional Sud – Muntenia 2021-2027 este publicată pe site-ul ADR Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro, secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > POR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, link: https://www.adrmuntenia.ro/download_file/article/422/POR-Sud-Muntenia-vers-2-din-24-02-2020.docx.

Alte știri ADR Muntenia