ADR Sud Muntenia

Inoveaza Sud Muntenia !

Proiectul RIS/InnSoM a fost lansat !

Pe data de 9 decembrie 2005, la Ploiesti, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a lansat oficial proiectul RIS/InnSoM - Inoveaza Sud Muntenia. Acest proiect a castigat finantare de la Comisia Europeana prin intermediul programului Cadru 6. La nivelul tarii, alte patru agentii au castigat proiectul RIS pentru regiunile lor, fapt ce situeaza Romania pe locul doi in Europa, dupa Polonia, ca numar de proiecte RIS castigate in anul 2004, pe programul Cadru 6.

InnSoM este prima strategie de inovare regionala ce va fi elaborata si implementata in Sud Muntenia. Pentru a putea realiza acest document, deosebit de important pentru regiune, ADR va avea doi parteneri din Uniunea Europeana : Meta Group s.r.l. Umbria ( din Italia) si Agentia de Dezvoltare din Nord-Vestul Angliei ( Marea Britanie). In afara celor doi parteneri oficiali si-au manifestat interesul de a se implica si alte institutii din regiune, respectiv autoritati administrative publice locale , unitati de invatamant, institute de cercetare, etc.

Obiectivul RIS/InnSoM est dezvoltarea unei strategii de inovare care sa maximizeze experientele si resursele regionale, bazata pe cele mai bune practici din Uniunea Europeana precum si integrarea acestora in activitatile parteneriale locale, regionale si internationale. Unul dintre rezultatele asteptate ale proiectului, dupa finalizarea celor 32 de luni de implementare, este cresterea competitivitatii Regiunii Sud Muntenia.

La lansarea proiectului, care s-a desfasurat in amfiteatrul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti , au participat aproximativ 100 de persoane. Mai multe detalii pe marginea proiectului RIS/InnSoM puteti afla scriind la adresa de e-mail ris@adrmuntenia.ro

 

 

 

Alte știri ADR Muntenia