ADR Sud Muntenia

Planificarea strategică la nivel local, în discuția Grupului Extern de lucru privind elaborarea Foii regionale de parcurs referitoare la consolidarea capacității administrative pentru perioada 2021-2027

Luni, 1 noiembrie 2021, începând cu ora 10:30, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează online, prin intermediul aplicației Zoom, a doua „Întâlnire a Grupului Extern de lucru privind elaborarea Foii regionale de parcurs referitoare la consolidarea capacității administrative pentru perioada 2021-2027”.

Evenimentul are ca obiectiv principal crearea mecanismelor necesare pentru dezvoltarea capacității administrative a Autorității de Management POR Sud - Muntenia și a autorităților publice locale din regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia, pentru o mai bună implementare a Programul Operațional Regional Sud - Muntenia 2021-2027 și a politicii de coeziune. Domeniul de provocare supus discuției în această întâlnire va fi „Planificarea strategică la nivel local”.

Regulamentul UE 2021/1060 al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a Dispozițiilor Comune pune accentul pe consolidarea capacității administrative prin elaborarea unei foi de parcurs. Documentul, ce are un caracter strategic, se va realiza la nivel regional, identificând provocările/problemele întâmpinate de beneficiari sau părțile interesate în gestionarea fondurilor europene, și va include măsuri pentru consolidarea capacității administrative a autorităților publice locale.

Reprezentanții autorităților publice locale din regiunea de dezvoltare Sud – Muntenia pot participa la eveniment, înregistrându-se la următorul link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIocuuspzkrGNDLQD9pjiRlaJMdUAT1ErWl.

Alte știri ADR Muntenia