ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a demarat studiul privind “Analiza Regională asupra infrastructurii verzi-albastre în regiunea Sud-Muntenia”

foto infrastructura verde-albastra.jpg

În data de 13.07.2021 s-a semnat contractul de prestări servicii între Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de beneficiar și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în calitate de prestator, cu scopul de a aborda provocările de mediu sub forma „Analizei Regionale asupra infrastructurii verzi și albastre”, cu accent pe zonele urbane funcționale.

Astfel, studiul pe care Agenția îl implementează în calitate de beneficiar, este finanțat prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 și intenționează să abordeze provocările regionale de mediu prin elaborarea și implementarea Analizei Regionale asupra infrastructurii verzi-albastre. Această analiză va include provocările de mediu cu care se confruntă zonele urbane și vizează să sprijine atât ADR Sud-Muntenia cât și orașele și judetele din regiune pentru identificarea provocărilor stringente de mediu, concentrându-se asupra situației existente și a nevoilor, precum și prin elaborarea ”Analizei Regionale a Infrastructurii Verzi – Albastre”, ce va avea drept focus principalele tipuri de investiții eligibile de infrastructura verde-albastră, potențiale a fi finanțate prin POR Sud Muntenia 2021 -2027.

În data de 4 august 2021 a avut loc întâlnirea de început a contractului, în cadrul căreia au fost discutate și agreate aspecte ce țin de planul de lucru și implementarea contractului. Astfel, în perioada 23-27 august 2021 va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale din regiune în scopul stabilirii gradului de înțelegere a beneficiilor viitoare aduse de infrastructura verde-albastră, precum și a gradului și dorinței de implicare în astfel de proiecte.

Elaborarea analizei regionale se va finaliza la sfârșitul anului 2021 și se va realiza prin intermediul unui proces partenerial și participativ, care să implice activ atât autoritățile publice locale precum și cetățenii, prin mecanisme de consultare publică de jos în sus. În acest sens, schița analizei regionale va fi publicată pe site-ul www.adrmuntenia.ro  în vederea primirii de comentarii și sugestii de îmbunătățire.

Detalii suplimentare despre implementarea acestui proiect puteti obține de la Direcția Autoritate de Management POR Sud Muntenia, e-mail amsudmuntenia@adrmuntenia.ro

Alte știri ADR Muntenia