ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, la Conferința finală a proiectului Danube S3 Cluster și Cel de-al patrulea atelier de lucru privind politicile de cluster în regiunea Dunării

DanubeS3-antet.png

Joi, 21 octombrie 2021, ADR Sud Muntenia a participat, în calitate de lider de proiect, la Conferința Finală a proiectului Danube S3 Cluster, organizată online de către partenerul german Steinbeis 2i GmbH. Evenimentul a reunit manageri și membri ai grupurilor agroalimentare precum și ai altor asociații, ai mediului de afaceri, ai autorităților publice locale și naționale, precum și ai mediului academic din țările partenere, reprezentanți ai IMM-urilor și ai organizațiilor societății civile care se ocupă de clustere din toată regiunea Dunării.

Evenimentul a fost structurat în două sesiuni plenare, prima concentrându-se pe principalele rezultate și lecțiile învățate în cadrul proiectului. Astfel, s-a asigurat diseminarea și vizibilitatea activităților și rezultatelor proiectului în toată regiunea Dunării și facilitarea exploatării acestora de către părțile interesate relevante. Cea de-a doua sesiune s-a axat pe cooperarea clusterelor și pe implementarea celor cinci planuri de acțiune locală (Croatia, Bosnia-Herzegovina, Romania, Serbia și Slovacia), care au avut ca rezultat povești de succes privind alimentația sănătoasă, bioeconomia circulară, strategia „de la fermă la consumator”- rolul producătorilor primari în lanțul valoric al alimentelor sănătoase, și altele.

Cu ocazia acestui eveniment, în a doua parte a agendei, a fost prevăzut și un atelier de lucru privind politicile de cluster din Regiunea Dunării, inițiativele și proiectele conexe, noile dezvoltări, cele mai bune practici și potențiale cooperări viitoare.

Proiectul Danube S3 Cluster are ca obiectiv principal stimularea ecosistemului antreprenorial bazat pe inovare în zona Dunării, prin elaborarea politicilor de cluster în contextul RIS 3, precum și prin îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de management al inovării și promovarea cooperării transnaționale a clusterelor în industria agroalimentară. Perioada de implementare a proiectului este 2 iulie 2018 – 31 decembrie 2021. Mai multe detalii despre proiectul Danube S3 Cluster puteți obține de pe site-urile:

 

Alte știri ADR Muntenia