ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia își consolidează prezența în mediul online

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia și-a extins prezența online prin crearea unui cont pe rețeaua de socializare Mastodon – platformă de microblogging open-source, ce permite publicarea a mici anunțuri într-un flux de actualizări de pe profil. Software-ul utilizat presupune publicarea postărilor tip text și, opțional, atașarea de conținut media, cum ar fi imagini, audio, video sau sondaje.

Noul cont online social-media al ADR Sud Muntenia poate fi accesat la adresa https://mastodon.social/@adrsm, unde veți regăsi anunțuri și resurse privind activitatea ADR Sud Muntenia și programele pe care le implementează la nivelul regiunii de dezvoltare Sud - Muntenia.

Inițiativa vine în contextul în care Comisia Europeana (CE) a lansat recent două platforme de social media (EU Voice și EU Video), unde instituțiile, organismele, oficiile și agențiile Uniunii Europene (UE) participante în faza pilot a acestor platforme interacționează cu publicul prin intermediul textelor scurte, al imaginilor și videoclipurilor – în cazul EU Voice, o implementare a software-ului open-source Mastodon pe server-ele CE, și prin partajarea, încărcarea, comentarea de videoclipuri și podcasturi – în cazul EU Video, instanță server a software-ului open-source PeerTube.

Cele doua platforme sunt alternative de social media, descentralizate, gratuite și open-source, care acordă prioritate cetățenilor și drepturilor lor la confidențialitate și protecția datelor. EU Voice și EU Video nu se bazează pe transferurile de date cu caracter personal către țări din afara Uniunii Europene și a Spațiului Economic European, și, de asemenea, nu acceptă monetizarea prin utilizarea reclamelor în aplicație și dau utilizatorilor posibilitatea de a alege și a controla modul în care sunt utilizate datele lor personale.

EU Voice (https://social.network.europa.eu/public) și EU Video (https://tube.network.europa.eu/) contribuie la implementarea strategiei Uniunii Europene pentru date și suveranitate digitală (https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-data-strategy_ro), la stimularea independenței Europei în lumea digitală, precum și la atingerea obiectivelor Strategiei Comisiei Europene privind Software-urile Open Source 2020-2023 (https://ec.europa.eu/info/departments/informatics/open-source-software-strategy_en).

Alte știri ADR Muntenia