ADR Sud Muntenia

42 de aplicanti solicita finantare pentru realizarea de investitii in domeniul mediului

42 de proiecte au fost depuse in cadrul  Schemei de granturi pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu

 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a lansat la nivel regional, pe data de 12 iunie 2007, licitatia deschisa pentru Schema de granturi pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu. Ulterior lansarii au avut loc sesiuni de informare iar potentialii solicitanti au avut la dispozitie  aproximativ doua luni pentru scrierea cererilor de finantare. ADR Sud Muntenia, impreuna cu firma ce asigura asistenta tehnica, a oferit consultanta tuturor celor interesati.

 

Pana pe 15 august 2007, termenul limita de primire a solicitarilor,  Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a inregistrat 42 de cereri de finantare inaintate de aplicantii din regiunea noastra. Proiectele depuse au fost din toate judetele regiunii, respectiv: judetul Arges – 7 proiecte, judetul Calarasi – 8 proiecte, judetul Dambovita – 8 proiecte, judetul  Giurgiu – 2 proiecte, judetul Ialomita - 5 proiecte, judetul Prahova – 7 proiecte, judetul Teleorman – 5 proiecte. Evaluarea cererilor de finantare se va realiza la nivel regional.

 

Schema de granturi pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, finantata in cadrul programului Phare 2005 CES,  are rolul de a sprijini dezvoltarea activitatilor de investitie de catre autoritatile publice cu responsabilitati in urmatoarele sectoare de mediu prioritare: gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate.

 

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este 26,67 milioane EURO. Suma alocata Regiunii Sud Muntenia  este de 3,334 milioane EURO, din care 2,5 milioane EURO din fonduri europene si 0,834 milioane EURO de la bugetul de stat.

 

Finantarile in domeniul protectiei mediului sunt foarte importante pentru autoritatile publice din regiunea Sud Muntenia. Investitiile ce se pot realiza, cu ajutor acestei scheme de granturi,  in domeniul gestionarii deseurilor sau in modernizarea sistemelor de apa si de canalizare, pot determina imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a populatiei”, a declarat  Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

 

Potentialii beneficiari sunt autoritatile publice din localitatile cu maximum 50 000 locuitori din regiunea Sud Muntenia. Valoarea finantarii nerambursabile va fi cuprinsa intre 300.000 EURO si 1.000.000 EURO, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10 %, in numerar, din bugetul proiectului.  

 

.

 

 

 

 

Alte știri ADR Muntenia