ADR Sud Muntenia

Începe cursul de competențe antreprenoriale în domeniul economiei sociale, organizat în cadrul Proiectului SENSES!

cursuri-SENSES-1.jpg

Vineri, 18 ianuarie 2019, la Pitești, demarează cursul de competențe antreprenoriale dedicate persoanelor care vor să își desfășoare activitatea în sectorul antreprenoriatului social. Acesta va avea loc la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, partenerul strategic asociat al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în cadrul proiectului SENSES.

Cursul este furnizat gratuit, iar condiția principală pentru a participa este ca persoanele interesate să facă dovada absolvirii a minimum 10 clase. Sesiunile de instruire vor avea loc la Pitești, județul Argeș, pentru o grupă de 20 de persoane. Grupul țintă al cursului de competențe antreprenoriale în domeniul economiei sociale este reprezentat de antreprenori sociali sau alte persoane interesate de economia socială.

Instruirea va fi organizată pe parcursul a două weekenduri, în datele: 18.01, 19.01, 20.01, 26.01 și 27.01.2019. În data de 06.02.2019, participanții vor susține o probă teoretică și una practică (prezentarea unui Plan de afaceri) în vederea obținerii certificatului ce atestă formarea în domeniul competențelor antreprenoriale.

Cursul va fi structurat în 5 module de instruire respectiv marketing, vânzări, management, planificare financiară și proprietate intelectuală. Fiecare modul implică furnizarea de cunoștințe teoretice și practice, metodele interactive fiind cele utilizate de formatori. La final, participanții vor susține o probă teoretică și una practică (prezentarea unui Plan de afaceri) în vederea obținerii certificatului ce atestă formarea în domeniul competențelor antreprenoriale.

Instruirea este organizată în cadrul proiectului SENSES, implementat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener. Proiectul este finanțat în cadrul primului apel de proiecte al Programului Transnațional Dunărea și are ca obiectiv principal crearea unei rețele transnaționale de întreprinderi sociale, întreprinderi responsabile social, investitori financiari în economia socială, factori de decizie, mediul academic, ce reunește aproximativ 800 de membri din regiunea Dunării. Rolul acestora este de a promova în comun un model inovator de întreprindere socială, precum și inovarea socială în dezvoltarea economică durabilă a regiunii Dunării.

Persoanele interesate sunt rugate să se înscrie prin intermediul formularului online până la data de 14.01.2019, accesând: https://docs.google.com/forms/d/1G5HyIr68KpYz4m1hhZ2x8okeJD-PyPNeN0SJ2ELSGSY/edit sau prin email, la adresa programe@adrmuntenia.ro.  Mai multe informații cu privire la cursul de competențe antreprenoriale puteți obține  transmițând un mesaj la adresa de e-mail programe@adrmuntenia.ro, sau să ne contactați la telefon 0728282196 – persoană de contact Monica MĂGUREANU, expert Serviciul Dezvoltare, Direcția Dezvoltare și Comunicare.

Alte știri ADR Muntenia