ADR Sud Muntenia

IMM-urilor din regiune vor beneficia de peste un milion de Euro in scopul achizitionarii de servicii de consultanta

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a lansat la nivel regional, pe data de 19  iulie 2007, licitatia deschisa pentru Schema de finantare  Asistenta acordata IMM-urilor în scopul achizitionarii de servicii de consultanta în afaceri” ce urmeaza sa fie implementata in cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala. Evenimentul a avut loc la Sala mare de sedinte a  Centrului Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia, începand cu ora 11.00.

 

Aceasta schema ofera  sprijin financiar nerambursabil solicitantilor reprezentand IMM-uri  care actioneaza individual sau ONG-urilor care au membri IMM-uri. Bugetul total disponibil la nivel national este de 7,2 milioane Euro, din care 5,4 milioane Euro din fonduri Phare si 1,8 milioane Euro co-finantare nationala de la Bugetul de Stat. În cadrul acestei componente, pentru regiunea Sud Muntenia sunt  alocate 1,157 milioane Euro.

 

“Aceasta schema de finantare are  doua tipuri de solicitanti. In cazul în care solicitantul este un IMM acesta poate solicita ca finantare nerambursabila o suma cuprinsa între 8.000  Euro ( suma minima) si 20.000 Euro ( suma maxima). În cazul în care solicitantul este un ONG cu membri IMM-uri, acesta poate obtine ca finantare nerambursabila o suma minima de   20.000  Euro si  160.000 Euro suma maxima.. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50%, în numerar, din bugetul proiectului ,  a declarat  Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

 

Obiectivul principal  al schemei de finantare este îmbunatatirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor, oferite de catre prestatorii de servicii de consultanta. Acest obiectiv va fi urmarit prin reducerea costurilor suportate de catre IMM pentru achizitionarea serviciilor corespunzatoare de consultanta care se încadreaza în cel putin una din prioritatile urmatoare care sunt în acord cu principiile si prioritatile definite în Carta Europeana a Întreprinderilor Mici si includ: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru dezvoltarea si cresterea IMM, cresterea competitivitatii IMM, îmbunatatirea accesului IMM la finantare, îmbunatatirea performantelor la export ale IMM, promovarea culturii antreprenoriale si îmbunatatirea abilitatilor în management.

 

Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia  http://www.adrmuntenia.ro/biblioteca.php?id=6 si a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, www.mdlpl.ro.

Cererile de finantare  pot fi depuse pana pe data de 30 august 2007  2007,  la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia din Calarasi,  Str. 1 Decembrie 1918, nr.1.

Persoana de contact pentru prezenta Schema de finantare este d-na Maria Elena Nutu, expert investitii în cadrul Directiei Dezvoltare, telefon: 0242-331-769, 0728-026-708,    fax : 0242-313-167 ,  email : helpdesk-imm@adrmuntenia.ro  

 

 

 

Alte știri ADR Muntenia