ADR Sud Muntenia

Idei de proiecte cu finanțare europeană, pentru școlile din Sud-Muntenia

Agenția pentru Dezvoltare (ADR) Sud-Muntenia a fost întotdeauna un susținător și un promotor al educației, încurajând excelența și performanța și sprijinind întotdeauna beneficiarii interesați din regiunea noastră.

Astfel, joi, 21 septembrie a.c., ADR Sud-Muntenia a primit vizita directorului general și a reprezentanților Școlii gimnaziale „Matei Basarab” din municipiul Pitești, județul Argeș. La întâlnirea care a avut loc la sediul central din Călărași, din cadrul Agenției au participat Andreea-Mirela Tache, director Cabinet Director General și Gabriela Călin, director Direcția Autoritatea de Management Program Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027.

Prin această întâlnire, participanții au primit informații punctuale despre posibilitățile de finanțare existente pentru proiectul propus, precum și despre tendințele și prioritățile PR Sud-Muntenia 2021-2027, astfel încât, ideea de școală ultramodernă, să fie fezabilă.

Conceptul propune, pentru corpul principal A, dar și pentru corpul B, o abordare simplă, care să reflecte personalitatea copiilor ce vor folosi spațiul, cu riflaje colorate, săli luminoase și terase verzi. În corpul C, va fi poziționat un centru de observare astronomică și un planetarium.

ADR Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru PR Sud-Muntenia 2021-2027, va gestiona peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii - Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 este publicat pe site-ul dedicat Programului, la adresa: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/program/static/60, precum și pe site-ul Agenției, www.adrmuntenia.ro, în secțiunea Despre noi > Activitatea ADR Sud – Muntenia > Dezvoltare regională > 2021-2027 > PR Sud ‐ Muntenia 2021‐2027, link: https://www.adrmuntenia.ro/programul-regional-sudmuntenia-20212027/static/1295

Alte știri ADR Muntenia