ADR Sud Muntenia

Grupul Beltrame a început producția de oțel - beton la Târgoviște

Joi, 23 iunie 2022, la Târgoviște, a avut loc o conferință de presă organizată de Grupul Beltrame cu ocazia începerii producției de oțel beton la Combinat de Oțeluri Speciale (COS) din municipiu. La eveniment au participat reprezentanții autorităților publice locale și județene din Dâmbovița, alături de conducerea Grupului Beltrame.

„Se produc primele bare laminate și, cât de curând, din cuptoarele Donalam Târgoviște, fostul Combinat de Oțeluri Speciale, vor fi scoase primele șarje din ceea ce înseamnă renașterea industriei dâmbovițene și naționale! Evenimentul de astăzi reașază județul Dâmbovița și România pe harta europeană a industriei de profil, și totodată reprezintă un pas important în reducerea dependenței de importuri.”, a declarat președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Grupul Beltrame, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa, a finalizat, în martie 2022, achiziția activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, prin încheierea documentelor de transfer a dreptului de proprietate și plata integrală a prețului în sumă de 38,3 milioane de euro + TVA. AFV Beltrame Group, care deține în România și laminorul Donalam din Călărași, urmărește să transforme COS Târgoviște într‐o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european. Astfel, în următorii 5 ani vor fi investiți aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, respectiv oțelăria și laminoarele, și aproximativ 40‐50 milioane euro pentru asigurarea capitalului de lucru, consolidând producția metalurgică din regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia.

Pentru început, la COS Târgoviște se va produce oțel - beton, iar odată cu avansarea lucrărilor de modernizare și formarea forței de muncă, combinatul va reveni la producția de oțeluri speciale pentru care a fost construit inițial. Combinatul va avea o capacitate de producție de aproximativ 600.000 tone/an de oțel – beton și sârmă laminată. Pentru relansarea activității combinatului, compania Beltrame a recrutat, până în prezent, aproape 300 de angajați, o parte dintre aceștia fiind foști angajați ai COS Târgoviște, iar în următorii 5 ani se vor crea, în total, aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Donalam a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 118 milioane euro, în creștere cu 90% față de 2020 și un volum de vânzări de aproximativ 159.000 tone de bare de oțel. Compania estimează o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de euro în 2022, cu o creștere de 30% și un volum de vânzări de aproximativ 170.000 de tone de bare de oțel. În prezent, compania deține peste 340 de angajați.

Sursă fotografii: Facebook - Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița
Sursă fotografii: Facebook - Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița

Alte știri ADR Muntenia