ADR Sud Muntenia

Directorul ADR Sud Muntenia, la Târgul Judeţean al Firmelor de Exerciţiu

img_2593-1371736959.jpg

Astăzi, 20 iunie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la Călăraşi, la cea de-a treia ediţie a Târgului Judeţean al Firmelor de Exerciţiu. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Economic, în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Inspectoratul şcolar judeţean şi Consiliul judeţean. Au fost alături de elevi şi cadre didactice reprezentanţii administraţiei publice locale, instituţiilor descentralizate, precum şi ai mass-mediei locale.

În deschiderea evenimentului, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a declarat următoarele:
„Sunt copleşit de ceea ce văd astăzi aici - un interes deosebit pentru ceea ce înseamnă spiritul antreprenorial cultivat din cele mai fragede vârste. Ca reprezentant al unei instituţii regionale îmi doresc foarte mult ca acest tip de activitate să poată fi extins până la nivel regional, la nivelul tuturor celor şapte judeţe ale Sud Munteniei. Avem nevoie de spirit antreprenorial mai mult decât oricând şi sunt convins că acesta trebuie început şi cultivat de la o vârstă fragedă. Este lucrul pe care îl faceţi dumneavoastră aici, deopotrivă cadre didactice şi elevi, şi vreau să vă felicit pentru acest lucru. Vreau să cred că acest tip de eveniment constituie un motiv de reflecţie şi pentru administraţia locală călărăşeană asupra resursei umane deosebite pe care o constituiţi voi, tinerii călărăşeni, şi vă spun acest lucru din proprie experienţă. De şase ani derulăm la nivelul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, un program în care pe perioada vacanţei de vară angajăm studenţi călărăşeni. Nu o să vă vină să credeţi câţi copii de valoare sunt în Călăraşi, care, din păcate, din cauza ofertei destul de timide pe care o au la terminarea studiilor se risipesc în cele patru zări. Cred că nu numai în business vă puteţi găsi dumneavoastră un viitor, eu cred că şi administraţia locală are nevoie de oameni ca voi, aplecaţi pentru business, iar începutul poate fi aici. Vă felicit şi vreau să reafirm că arhiva de proiecte de la Agenţie, toate cele care s-au derulat până în momentul de faţă, vă stă la dispoziţie. Sunt convins că poate fi un izvor de inspiraţie pentru dumneavoastră. Încă o dată vă felicit şi vă doresc mult succes celor care intraţi în competiţie şi de asemenea la etapele viitoare!”

Firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin stimularea proceselor dintr-o firmă reală. Astfel, elevii participă motivaţi la propria formare, dobândind competenţe esenţiale ce îi vor uşura inserţia pe piaţa muncii. Înţelegerea şi aplicarea în mod optim a conceptului „firma de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învăţare activă, bazată pe practică, facilitându-i acestuia trecerea de la şcoală la viaţa activă.

Începând cu cea de-a doua ediţie, Târgul Judeţean al Firmelor de Exerciţiu se organizează în cadrul parteneriatului cu ADR Sud Muntenia şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi.

Alte știri ADR Muntenia