Acum ne puteți găsi și pe

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, ședință ordinară în municipiul Slobozia, județul Ialomița

În data de 5 martie, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (CpDR) s-au reunit în municipiul Slobozia, județul Ialomița. În cadrul primei ședințe ordinare din acest an organizate sub conducerea lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița care a preluat mandatul de președinte al CpDR la finalul anului trecut, au fost prezentate mai multe proiecte de hotărâri privind activitatea Agenției. Astfel, membrii CpDR au aprobat în unanimitate raportul de activitate al ADR Sud Muntenia.

De asemenea, a fost analizată implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020 în eventualitatea realocării financiare între axe sau priorități. Până la această dată, la nivelul regiunii noastre a fost înregistrat un număr de 1.122 de proiecte (inclusiv aplicațiile depuse în cadrul SUERD), prin care se solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, s-au semnat până în prezent contracte de finanţare pentru 499 de aplicații, prin care beneficiarii vor obține fonduri nerambursabile ce depășesc 1,8  miliarde de lei.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiunea noastră (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.