ADR Sud Muntenia

Conferinta Regionala a Multiplicatorilor de Informatie Europeana

 

In perioada 1-2 iunie anul curent, s-a desfasurat la Sinaia a cincea Conventie Regionala din 2006 a multiplicatorilor de informatie europeana. Aflata la cea de-a patra editie si organizata de Delegatia Comisiei Europene in parteneriat cu retelele judetene de comunicatori, conferinta a abordat provocarile comunicarii regionale cu privire la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Prezent la deschiderea  lucrarilor, Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, a declarat: „  Europa nu poate fi doar comunicata, daca nu este si experimentata. De aici importanta informatiei la nivel local, care este cea mai relevanta si mai vizibila pentru cetatean. De aceea, Delegatia Comisiei Europene sustine comunicarea regionala pe teme europene prin crearea platformei de cooperare necesare pentru a mari impactul actiunilor de informare din teritoriu, pentru a evita duplicarile inutile si a spori valoarea adaugata a eforturilor comunicatorilor

Participantii la eveniment au evaluat rezultatele activitatii de comunicare din anul 2005, prilej cu care au incercat sa identifice bunele practici care merita diseminate in retea. Totodata, ei au participat la sesiuni de instruire pe teme europene si au dezbatut modul in care se poate asigura sustenabilitatea retelei dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Reteaua Multiplicatorilor de Informatie Europeana isi propune sa transmita la nivel regional si local informatii despre Uniunea Europeana si aderarea Romaniei la UE. Ea cuprinde persoane, organizatii si institutii care au disponibilitatea si experienta de a oferi informatie europeana, adaptata nevoilor specifice ale comunitatilor carora li se adreseaza. Delegatia CE si-a asumat misiunea de a sustine reteaua prin oferirea de expertiza, materiale documentare si sprijin institutional.

In vederea realizarii dezideratului comun, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a semnat cel de-al doilea parteneriat de colaborare pe teme de informare europeana. Mandatul nostru de comunicare consta in : asigurarea transparenþei utilizãrii fondurilor comunitare ºi a celor de la bugetul de stat în regiunea Sud Muntenia, afirmarea ADR ca principal instrument de aplicare a politicilor regionale promovate de cãtre Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã, cunoaºterea de cãtre toate categoriile de public þintã a rolului, responsabilitãþilor ºi serviciilor ADR, creºterea nivelului de accesibilitate a serviciilor ADR în regiunea Sud Muntenia, promovarea pe plan intern ºi extern a regiunii Sud Muntenia

Alte știri ADR Muntenia