Acum ne puteți găsi și pe

Conferinţa „Măsuri pentru maximizarea impactului finanţărilor europene la nivelul Strategiilor de Dezvoltare Locală”

ministrudanielco-1403707648.jpg

Marţi, 24 iunie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la Conferinţa „Măsuri pentru maximizarea impactului finanţărilor europene la nivelul Strategiilor de dezvoltare locală”, eveniment ce s-a derulat în judeţul Argeş, în municipiile Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel. Cele două reuniuni au fost organizate de Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală din România, în parteneriat cu ADR Sud Muntenia, şi au avut ca scop stimularea de dezbateri între potenţiali beneficiari de fonduri europene din perioada 2014 – 2020, instituţii implicate în gestionarea diferitelor programe, decidenţi administrativi la nivel central şi local pentru identificarea variantelor optime de coordonare a intervenţiilor de finanţare.

La aceste evenimente au participat vicepremierul Daniel Constantin, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, directorul general adjunct al Autorităţii de Management pentru PNDR, Carmen Boteanu, preşedintele Federaţiei Naţionale GAL, Alexandru Potor, precum şi reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Argeş, ai primăriilor, ai Grupurilor de Acţiune Locală de la nivelul judeţului Argeş, fermieri, IMM-uri şi firme de consultanţă.

Conform declaraţiilor ministrului agriculturii, în judeţul Argeş există şase Grupuri de Acţiune Locală, care au accesat fonduri de 9 milioane de euro, ceea ce reprezintă 64,5% din totalul de 108%, accesat la nivel naţional.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.