ADR Sud Muntenia

Comisia Europeană a aprobat Acordul de Parteneriat cu România

Comisia Europeană (CE) a anunțat, luni, 25 iulie a.c., aprobarea Acordului de Parteneriat cu România, document strategic național prin care sunt stabilite obiectivele tematice de dezvoltare și alocarea indicativă a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027.

Documentul prevede o alocare totală constituită din Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune, Fondul pentru o tranziție justă și Fondul european pentru afaceri maritime de 45,1 miliarde euro, din care 31,5 miliarde euro alocare europeană și 13,6 miliarde euro contribuție națională.

Toate investiţiile cuprinse în Politica de Coeziune sunt stabilite pe baza analizei decalajelor şi a rezultatului procesului de cartografiere a infrastructurii, serviciilor şi nevoilor, inclusiv la nivel microregional, şi cuprind domenii precum ocuparea forţei de muncă, infrastructură, educaţie, locuinţe, sănătate, servicii sociale şi pentru îngrijire de lungă durată.

România este al 18-lea stat UE care a reușit să obțină aprobarea CE pentru Acordul de Parteneriat 2021-2027, din totalul de 27 de țări membre. Acest document programatic este foarte important pentru ca România să poată atrage noile fonduri europene.

Informațiile actualizate le puteți descărca accesând site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, www.mfe.gov.ro, precum și de pe site-ul www.adrmuntenia.ro.

 

Alte știri ADR Muntenia