ADR Sud Muntenia

Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” din Piteşti, reabilitat şi modernizat prin Regio

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat miercuri, 24 aprilie a.c., alături de primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, la evenimentul de inaugurare al Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” din Piteşti, județul Argeş.

Investiția a fost finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, componenta dedicată creșterea calității în infrastructura educațională relevantă pentru piața forței de muncă.

Graţie investițiilor în reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Tehnic „Armand Călinescu”, cadrele didactice pot asigura un proces educațional desfășurat la standard de înaltă calitate, iar cei 783 de elevii beneficiari îşi pot dobândi competențele relevante pentru piața muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului au vizat: îmbunătăţirea calității infrastructurii de educație și dotarea colegiului pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. În total, a fost reabilitată o suprafață de aproximativ 2.100 mp din clădirea unităţii de învăţământ.

Valoarea totală a proiectului este de peste 29 milioane lei, din care aproximativ 12 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.

Proiectul a presupus reabilitarea termică a clădirii școlii și eficientizarea consumului de energie şi producerea acesteia din surse regenerabile prin amplasarea de panouri fotovoltaice.

 

6_13.jpg
1_30.jpg
10_6.jpg
28_0.jpg
15_2.jpg
8_5.jpg
18_0.jpg

Alte știri ADR Muntenia