ADR Sud Muntenia

Buna guvernanță a politicii regionale a Uniunii Europene, tema seriei de evenimente online organizate de către Direcția Generală Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene

good_gov_0.png

Direcția Generală Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene organizează online, în lunile februarie și martie 2022, o serie de patru evenimente privind buna guvernanță a politicii regionale a Uniunii Europene.

Evenimentele se vor desfășura după următorul calendar:

  • 8-9 februarie 2022„Construirea transparenței cu pacte de integritate în Europa” este tema primului eveniment, în care vor fi prezentate rezultatele proiectului-pilot desfășurat cu Transparency International și cu alte organizații ale societății civile din 11 state membre, începând din 2016.
  • 16 februarie 2022„Forumul pentru autoritățile de management: Consolidarea capacității administrative 2021-2027” va fi un eveniment organizat în cooperare cu OCDE ce va reuni autoritățile de management, în care vor fi diseminate informații cu privire la consolidarea capacității administrative, explorarea de noi idei pentru consolidarea capacității de a depăși provocările administrative ce pot limita gestionarea și utilizarea eficace a fondurilor UE în cadrul politicii de coeziune, precum și partajarea rezultatelor și lecțiilor învățate în urma proiectului-pilot al DG REGIO privind concentrarea frontală a capacităților administrative pentru perioada de după 2020. Informații suplimentare despre acest subiect puteți regăsi în broșura editată de organizatori, disponibilă spre descărcare la următorul link: https://ec.europa.eu/regional_policy/sources/policy/how/improving-investment/info_event_16022022.pdf.
  • 1 martie 2022„Instrumente de consolidare a capacității administrative”, eveniment ce va fi adresat autorităților care gestionează FEDR, Fondul de coeziune și Fondul pentru o tranziție justă. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate instrumente de sprijinire a consolidării capacității administrative (ACB), cum ar fi setul de instrumente practice pentru elaborarea foilor de parcurs pentru ACB, Peer2Peer+, cadrul de competențe, un instrument de autoevaluare pentru autoritățile de management, programul de formare strategică sau Centrul online de cunoștințe și resurse pentru fondurile UE.
  • 10 martie 2022 – În cadrul întâlnirii vor fi dezbătute aspecte privind consolidarea implicării cetățenilor în politica de coeziune. De asemenea, vor fi prezentate rezultatele unui proiect-pilot desfășurat împreună cu OCDE pentru a dezvolta bune practici privind modalitățile de consolidare a implicării cetățenilor în punerea în aplicare a programului și rezultatele unui sistem de granturi pentru organizațiile societății civile.

Actorii interesați să participe la cele patru evenimente se pot înregistra online, vizitând pagina web: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/GoodGovernanceEvents2022

Mai multe detalii despre seria de evenimente organizate de Direcția Generală Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene puteți afla accesând link-ul următor: https://ec.europa.eu/regional_policy/en/newsroom/news/2022/01/18-01-2022-good-governance-for-eu-regional-policy

Alte știri ADR Muntenia