Acum ne puteți găsi și pe

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a publicat prima versiune draft a „Strategiei de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021 - 2027” (RIS3 Sud Muntenia)

Luni, 19 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a publicat prima versiune draft a Strategiei de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021-2027. Documentul este un pas necesar pentru a îndeplini condiția favorizantă „Buna guvernanță a strategiei naționale sau regionale de specializare inteligentă” în conformitate cu prevederile Memorandumului nr. 20/4180/TG/08.03.2019.

Scopul Strategiei de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021 – 2027 este de a sprijini acele sectoare în care economia regională este competitivă pe piețele globale, identificând totodată, prin intermediul mecanismului de descoperire antreprenorială, sectoarele regionale cu potențial mare de inovare, asigurând astfel tranziția regiunii spre o economie bazată pe cunoaștere.

În cadrul acestei strategii au fost identificate următoarele sectoare ce asigură potențialul de specializare inteligentă al regiunii:

  1. Construcția de mașini, componente și echipamente de producție;
  2. Agricultura și industria alimentară;
  3. Turismul și identitatea culturală;
  4. Bioeconomia: dezvoltarea economiei circulare;
  5. Localități inteligente ce oferă servicii inovative cetățenilor;
  6. Industria și Cercetarea de înaltă tehnologie;
  7. ITC;
  8. Sănătate.

Strategia de Specializare Inteligentă a regiunii Sud Muntenia 2021 - 2027, revizuită, va fi supusă avizării Comitetului Regional de Inovare și apoi, înaintată spre aprobarea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Documentul poate fi descărcat de pe site-ul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, secțiunea Planificare regională > Planificare regională 2021-2027 > Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Sud - Muntenia post 2020, accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/download_file/article/557/SSI-Sud-Muntenia-2021-2027-14-10.pdf.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.