ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a participat la evenimentul Business Internationalization and ScaleUp, în cadrul proiectului Danube S3 Cluster

Vineri, 29 ianuarie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a participat prin intermediul aplicației Zoom la sesiunea de training online Business Internationalization and ScaleUp, găzduită de ECO-SUSTAV, Croația, în cadrul proiectului Danube S3 Cluster.

Peste 40 de persoane din grupuri sau rețele agroalimentare și alte organizații din domeniu au participat la instruirea interactivă și au aflat despre importanța și posibilitatea internaționalizării și extinderii afacerilor în cadrul grupurilor agroalimentare de la formatorii Steinbeis 2i GmbH, care și-au împărtășit experiența în acest domeniu. În următoarele săptămâni vor fi organizate mai multe cursuri de instruire privind „Managementul inovației”, „Modele de afaceri pentru clustere auto-sustenabile” și „Internaționalizarea și extinderea afacerilor”.

Proiectul Danube S3 Cluster, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea, este implementat de ADR Sud Muntenia în calitate de lider de proiect. Scopul proiectului este de a stimula ecosistemul antreprenorial bazat pe inovare în regiunea Dunării prin dezvoltarea de politici de cluster inteligente și coordonate în contextul RIS3, îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților în domeniul managementului inovării și de a încuraja cooperarea transnațională a clusterelor în sectorul agroalimentar. Perioada de implementare este 1 iulie 2018 – 30 iunie 2021. Bugetul total al proiectului este 1,790,445.70 Euro, din care bugetul ADR Sud Muntenia este 194.170.40 Euro. Contribuția ADR SM în proiect este de 2% - 3,883.40 Euro.

Mai multe detalii despre proiectul Danube S3 Cluster puteți obține de pe site-urile:

Alte știri ADR Muntenia