ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la Summitul european al regiunilor și orașelor

În perioada 18-19 martie, la Mons, regiunea Valonia din Belgia se desfăşoară cel de-al 10-lea Summit european al regiunilor și orașelor, eveniment ce a reunit autoritățile locale şi regionale din întreaga Uniune Europeană pentru a dezbate modul de abordare al provocărilor actuale, cum ar fi criza climatică, tranzițiile ecologice și digitale, sustenabilitatea și dezvoltarea economică. Organizat de Comitetul European al Regiunilor împreună cu Regiunea valonă și cu Președinția belgiană a Consiliului Uniunii Europene, cel de-al 10-lea Summit european al regiunilor și orașelor, coincide, anul acesta, cu cea de-a 30-a aniversare a Consiliului Regiunilor.

Din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, la întrunire participă directorul general, Liviu Gabriel Muşat.

Mii de primari, consilieri, miniştrii şi factori de decizie de prim rang de la nivel european şi mondial s-au reunit la Mons pentru a dezbate provocările și soluțiile pentru viitorul Europei.

Summitul European de la Mons reprezintă o ocazie unică pentru reprezentanţii oraşelor şi regiunilor de a-şi exprima viziunea asupra viitorului Europei, de a discuta despre provocările globale actuale, de a împărtăşi soluţii pentru acestea şi de a prezenta rezultatele investiţiilor publice europene, cum ar fi politica de coeziune, tranziţia ecologică şi digitală, etc..

De asemenea, se va contura o nouă perspectivă asupra unor subiecte aflate în centrul atenţiei, cum ar fi democrația, dezvoltarea durabilă, viitorul Uniunii Europene și extinderea acesteia, necesitatea de a asigura coeziunea socială, economică și teritorială și de a aborda consecințele războiului împotriva Ucrainei.

Întâlnirea reprezintă un moment decisiv pentru a demonstra angajamentul oraşelor şi regiunilor pentru viitorul Europei.

Sesiunea plenară din data de 18 martie a explorat modul în care politica de coeziune poate fi o pârghie pentru o tranziție justă, adaptată la realitățile tuturor regiunilor, contribuind astfel la îmbunătăţirea investițiilor publice în Europa.

În data de 19 martie, sesiunea s-a deschis cu o dezbatere la nivel înalt între reprezentanții tuturor grupurilor politice europene reprezentate în Comitetul European în vederea alegerilor europene. Întrevederea a fost urmată de adoptarea Declarației Summit-ului ca viziune a regiunilor și orașelor pentru viitorul Europei.

1_23.jpg
6_8.jpg
5_3.jpg
4_13.jpg

Alte știri ADR Muntenia