ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la Smart City Expo World Congress 2022

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a participat, la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, la cel mai prestigios târg dedicat soluțiilor Smart City la nivel global.

Smart City Expo World Congress (SCEWC) este evenimentul internațional etalon adresat orașelor și soluțiilor urbane inteligente, organizat în centrul expozițional Gran Via Venue din Barcelona, în perioada 15-17 noiembrie 2022, sub tema „Orașe inspirate de oameni”. Aflat la a 11-a ediție, evenimentul a reunit peste 800 de expozanți și 350 de experți internaționali, care s-au reunit pentru a împărtăși informații și a învăța cele mai bune practici pentru o lume urbană mai durabilă.

Congresul s-a concentrat pe strategiile și instrumentele accesibile guvernelor locale, organizațiilor și cetățenilor implicați în transformarea urbană, pentru a asigura un viitor mai bun comunităților și generațiilor viitoare.

Ca urmare a succesului de anul trecut, ediția din acest an a SCEWC a fost o experiență hibridă, evenimentul fizic desfășurându-se în Barcelona, cu peste 20.000 de participanți în persoană și tot atâția online, din peste 140 de țări. Programul congresului SCEWC a fost structurat pe opt teme, respectiv Economie, Tehnologii, Energie & Mediu, Guvernare, Infrastructură, Incluziune socială, Mobilitate și Siguranță & Securitate.

Alte știri ADR Muntenia